Om Effys

Hej och välkommen till vår hemsida, vad roligt att du hittat hit!

Vår familj består av:
Veronica, André och missarna Diana (Daya), Åzzi och Zelda.
Vi bor i en stor villa i centrala Arboga och vi båda är uppväxta i närheten. Vi har inga barn själva men däremot småsyskon och bekanta som hälsar på ofta med deras små. Alla våra katter bor inomhus med begränsad utomhusvistelse i sele samt en altan där dem får röra sig fritt. För oss som bor såpass centralt så får dem inte gå ute själva då vi är rädda om våra små och inte vill att dem ska bli påkörda eller inlåsta någonstans. Dem har stor yta att röra sig på och många saker att leka med, samt två små malteserhundar som bästisar, som ofta är på besök.

Veronica, 24 år
Jag är utbildad kock/kallskänka samt CNC-Operatör, vilket jag nu jobbar som på Volvo i Köping. Att prova nya saker och att fortsätta utvecklas är något som jag brinner för. På ett sätt är jag väldigt impulsiv, och det gör att jag drivs framåt och vågar ta klivet längre för att testa nya saker. Ett av mina stora intressen är såklart matlagning och bakning. Annars är jag äventyrlig av mig och gillar att resa för att se vad världen har att erbjuda. Kreativitet och nytänkande är några av mina starka sidor. Utöver dessa intressen så har jag sen jag träffade André provat på lite olika typer av datorspel. Bland annat WoW och Overwatch. Därifrån kommer namnet Effy som jag haft som nickname sen 2016. Från början fick jag det ifrån en serie jag gillade förr som heter ”skins” där en av huvudkaraktärerna heter Effy. Jag är uppväxt på landet och älskar djur och natur. Min familj är väldigt viktig för mig, och då menar jag såklart även våra fyrbenta. Vill ni läsa mer om mina värderingar så finns det en flik under Värderingar.
Under min uppväxt har vi alltid haft katter i familjen, men det är nu under senare år som jag(vi) har funnit ett intresse för Abessinier. Vi fastnade först för deras graciösa utseende, de vackra stora öronen och den tickade pälsen. Min sambo (André) har alltid pratat om just abessinier då det varit hans ”drömras”, redan innan vi köpte våra två bengaler.

André, 26 år
Jag är utbildad till nätverkstekniker, hade min gymnasiepraktik på Saab i Arboga, där jag sedan började jobba som apparattekniker direkt efter gymnasietiden. Fyra år senare blev jag underhållsingenjör för JAS GRIPEN 39C/D, men har sedan ett år tillbaka jobbat som planeringsingenjör inom markradar. Mina arbetsuppgifter varierar men mitt stora intresse ligger i att programmera och det är även jag som är huvudansvarig för vår hemsida EFFYS.SE. På fritiden gillar jag utöver programmeringen att spela datorspel. Spelen varierar allt ifrån Cs, WoW, Overwatch och mycket annat. Oftast spelar jag bara när jag har tid över. När jag var yngre orienterade jag mycket med min far, därav har jag fått ett intresse för natur och vandring. Så när vi har tid över åker vi gärna iväg på vandringsresor, eller tar en runda i motionsspåret. Även jag är uppväxt på landet med olika djur, och har alltid sedan jag varit liten velat ha en egen katt. När jag och Veronica först träffades 2010 började vi drömma om att skaffa hus och hem ihop, och för mig kändes det viktigt att vi även skulle ha minst en katt. När vi sedan köpte och flyttade in i huset som vi bor i nu så köpte vi två bengaler.